Ventilatietechniek & WTW

Wij verzorgen alle vormen van ventilatie-, luchtbehandelings- en airconditioningsystemen. Van Lisdonk Installatietechniek is een professionele partner voor zowel particulieren als bijvoorbeeld woningcorporaties, overheden, gezondheidszorg en aannemingsbedrijven. We hebben vooral een goede naam opgebouwd door al meer dan 20 jaar te staan voor vakmanschap en kwaliteit.


Goede isolatie, goede ventilatie

De goede isolatie van tegenwoordig vraagt om goede ventilatie. Anders hopen vocht, vervuiling en schadelijke stoffen zich op en ontstaat een binnenmilieu, zoals schimmels, die een aantoonbaar slechte invloed heeft op de gezondheid van bewoners.


Onze activiteiten op gebied van ventilatietechniek

  • Onderhouden / renoveren ventilatie- en luchtbehandelingssystemen
  • Verbeteren mechanische en natuurlijke ventilatiesystemen
  • Leveren / monteren (mechanische) ventilatiesystemen
  • Verbeteren bouwkundige ventilatiekanalen
  • Reinigen ventilatiekanalen
  • Onderhoud WTW systemen
  • Lokaal afdichten vloeren begane grond
  • Oplossen vochtproblemen
  • Opstellen meerjarenonderhoudsplannen

Warmte-Terug-Winning uit ventilatie

Met warmteterugwinning kan de warmte uit afvoerlucht worden gebruikt als voorverwarming van de ventilatielucht. De afvoerlucht zelf wordt echter naar buiten afgevoerd, alleen de warmte uit de lucht wordt teruggewonnen. Verse buitenlucht wordt in het WTW systeem opgezogen en met die warmte opgewarmd. Hiermee kunnen rendementen tot wel 90% worden gerealiseerd. Ook geproduceerde warmte van ventilatoren kan via warmteterugwinning nuttig worden gebruikt.


Bij gebalanceerde ventilatie (mechanische luchttoevoer en mechanische luchtafvoer) worden de toevoer en afvoer van ventilatielucht op mechanische wijze met elkaar in evenwicht gebracht, waardoor gegarandeerd wordt dat een ‘luchtdichte’ woning of gebouw voldoende geventileerd wordt. Als gebalanceerde ventilatie aanwezig is, dan kan de warmte in de afvoerlucht worden benut, door middel van een warmteterugwinunit (wtw).


Warmte-Terug-Winning uit douchewater

Tijdens het douchen gaat er veel warmte door de afvoer verloren. Een aanzienlijk deel van deze warmte kan benut worden om het koude aanvoerwater op te warmen. Dit hergebruik is met de douche WTW te realiseren.


De besparing met douche WTW kan behoorlijk oplopen. Bij een modern huis gaat ongeveer 1/3 van het gasverbruik naar douchen. Van de warmte die door de afvoer gaat kan 40 tot 70 % opnieuw gebruikt worden.


Energiebesparing

Al met al leidt dit, in een gemiddeld huishouden met een gestandaardiseerd verbruik, tot een besparing van 100 tot 175 m3 aardgas per jaar. Douche WTW is zeer goed te combineren met een zonneboiler: een zonneboiler levert de beste prestatie in de zomer, de douche WTW in de winter.


Optimale ventilatie

Doordat de hele dag lucht door de woning wordt getrokken, is de ventilatie optimaal. Verse lucht in de woning is noodzakelijk om schimmels en andere onaangenaamheden te voorkomen. Vroeger werden de ramen van de woning open gezet met als doel verse lucht de woning in te brengen. Bij het Warmte Terug Win Systeem is dit verledentijd. U hebt namelijk de hele dag verste lucht in uw woning!!


Wij leveren onze producten en diensten zowel aan de zakelijke als particuliere markt. Maar ook voor alle soorten loodgieterswerk, dakkapellen, dak- en zinkwerk, cv installatie, cv onderhoud, warmte terug winning (WTW), regenafvoer, riolering, sanitair installatie, ventilatietechniek & afzuiging kunt u bij ons terecht.

Neem contact met ons op!

U kunt altijd met ons contact opnemen voor het vrijblijvend aanvragen van een offerte of voor het aanmelden van een klus. U kunt daarvoor bij voorkeur onze contactpagina gebruiken. Wij zijn ook bereikbaar op telefoonnummer 06-22782838 of u kunt mailen naar info@vanlisdonkinstallatietechniek.nl


Met vriendelijke groet,
John van Lisdonk.